Morotssoppa med apelsin och ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lätt, god och nyttig soppa som har varit en favorit i många år.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 apelsin
  • Ca 2 cm ingefära eller efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl kokosmjölk (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och rotfrukter. Fräs alltsammans med vitlök i lite olivolja. Häll på hälften av buljongen och koka på svag värme tills allt mjuknat. Mixa soppan slät och späd med resten av buljongen. Tillsätt riven ingefära, pressad apelsin och kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera gärna med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Buspippi 26 september 2012

    Tack för receptet. Det är inte första gången vi lagar den här soppan och absolut inte sista heller. Igår missade jag att kokosmjölken var slut så vi fick göra den utan men det var gott utan med.

    Buspippi 13 maj 2014

    Nu har vi lagat den igen. Det var ett tag sedan sist. Minstingen sörplade i sig med god aptit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben