Hacka löken och fräs den i en kastrull tillsammans med smöret. Skala och hacka potatisen och mörötterna, lägg i kastrullen och häll på buljongen. Koka tills rotfrukterna mjuknat. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt apelsinjuicen och ingefäran och låt sjuda i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt.
Man kan förbereda soppan i förväg tom. mixandet av alla ingredienser,, och sedan tillsätta apelsin och kryddor när man sedan värmer på soppan. Det kan vara gott att späda ut soppan med lite crème fraishe, grädde eller kokosmjölk tills den får en len och mjuk smak!
Man kan förbereda soppan i förväg tom. mixandet av alla ingredienser,, och sedan tillsätta apelsin och kryddor när man sedan värmer på soppan. Det kan vara gott att späda ut soppan med lite crème fraishe, grädde eller kokosmjölk tills den får en len och mjuk smak!