Morotssoppa med apelsin och ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrik soppa som gör gott i höstrusket!

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 3 stora morötter
  • 1 potatis
  • 1 ½ tsk ingfära (pulver) el 1 cm färsk
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i en kastrull tillsammans med smöret. Skala och hacka potatisen och mörötterna, lägg i kastrullen och häll på buljongen. Koka tills rotfrukterna mjuknat. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt apelsinjuicen och ingefäran och låt sjuda i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emmawiren 17 januari 2011

    Man kan förbereda soppan i förväg tom. mixandet av alla ingredienser,, och sedan tillsätta apelsin och kryddor när man sedan värmer på soppan. Det kan vara gott att späda ut soppan med lite crème fraishe, grädde eller kokosmjölk tills den får en len och mjuk smak!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben