Morotssoppa med ingefära och lime

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En av mina favoritsoppor.

Ingredienser

  • 4-5 stora morötter
  • 1-2 msk matfett eller olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • Skal och saft av en limefrukt
  • 1 liter vatten
  • 1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1/2 chilifrukt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna i slantar och fräs dem i fettet i en vid gryta under någon minut.
    2. Hacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ingefära.
    3. Fräs ytterliggare så att löken blir blank och genomskinlig men inte får så mycket färg.
    4. Häll i vatten, kokosmjölk och buljongtärningar.
    5. Kärna ur chilifrukten, finhacka den och blanda ner tillsammans med det finrivna limeskalet. Låt soppan koka i ca 10 minuter, tills morötterna känns mjuka.
    6. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och färskpressad limejuice. Späd ev med mer vatten om soppan känns tjock.
    7. Servera som förrätt eller huvudrätt med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 18 december 2008

    Mums vilken god o enkel soppa. Min 1 åriga dotter åt 2 portioner. Hade ingen färsk ingefära hemma så jag använde pulver ingerfära och så tog jag bara lite chilipulver istället för färsk chili så det inte blev för starkt för lilla fröken. det fungerade bra. Tack för receptet! /Buspippi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben