Morotssoppa med kokos och räkor

Serverar: 4 portioner

En sprudlande morotssoppa med kokosmjölk, ingefära och lime. Räkor blandade med sesamfrön ger ett festligt intryck till soppan.

Ingredienser

  • 800 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar, glutenfria och laktosfria
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, skal och saft
  • Salt
  • 1 kruka koriander
  • Servering
  • 200 g skalade räkor, ca 500 g med skal
  • 2 msk sesamfrön, gärna svarta
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och kokosmjölk.
    2. Mixa soppan slät och blanda i sambal oelek, ingefära och lime. Smaka av med salt och strö över koriander. Blanda räkor med sesamfrön och servera till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben