Morotstårta

Serverar: 8-10 portioner

Finns säkert flera recept på morotstårta/kaka, men det här är i alla fall mitt.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½-1 tsk kanel
  • 3 dl fint rivna morötter
  • 1 dl matolja
  • Fyllning
  • 100 g philadelfiaost
  • 20 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kokosflingor att strö över
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel i äggsmeten. Tillsätt morötterna och oljan och rör om. Häll smeten i en rund form med löstagbara kanter. Grädda i 175* 30-40 min. Låt kakan svalna och gör under tiden fyllningen. Blanda philadelfiaost, smör, florsocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så det inte finns kvar några klumpar. Bred till sist ut fyllningen över kakan och strö över kokosflingorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben