Morotstårta med frosting och kokos

Läckert god

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl olja
  • 3 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 50 g philadelphiaost
  • 30 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 kuvert saffran
  • Till formen
  • Smält smör
  • Ströbröd
  • Till dekor
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen pösigt. Blanda med mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Rör till sist ner olja och morötter. Häll i en smord och bröad form.
    2. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 40 minuter.
    3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred över kakan när den svalnat.
    4. Strö över kokosflingorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben