Rosendals morotstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En klassiker omtyckt av de flesta och lätt att förbereda.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 2 ½ dl raps eller solrosolja
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl hackade valnötter
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 citron, pressat och rivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser.Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter.Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bred på kakan när den svalnat.
    3. Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben