Morotsylt med ingefära vanilj och aprikoser

Hittade det här i mersmak.

Ingredienser

  • 700 g grovrivna morötter
  • 200 g tärnade torkade aprikoser
  • 2 tsk rivet skal och
  • ½ dl pressad saft av 1 citron
  • ½ dl riven färsk ingefära
  • 1 vaniljstång
  • 400 g socker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • Instruktioner

    1. Lägg morötter, aprikoser, citronskal och saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.
    2. Koka upp i ca 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
    3. Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.
    4. Tips: Ställ burkarna och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp och ner på burkarna blir det ett vakuum och därmed bättre hållbarhet så de kan förvaras i rumstempratur. Blir ca 900 g färdig sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben