Mors mandelkubbar

Serverar: 30 portioner

Så goda mandelkubbar, med sin speciella “korta” konsistens som gör dem så speciella. Allra godast blir de om grädden nästan har surnat. Byt annars gärna ut hälften mot gräddfil.

Ingredienser

  • 2 dl smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl tunn grädde
  • 75 g sötmandel
  • 6-8 bittermandlar
  • ca 1 liter vetemjöl
  • 3 tsk hjorthornsalt
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250°.
    2. Rör ihop smör, socker, ägg och grädde. Mal mandeln fint. Blanda mjöl och hjorthornsalt. Arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
    3. Rulla ut tjocka längder, skär i bitar. Doppa snittsidan i pärlsocker och ställ dem på en plåt med bakpapper.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben