Så goda mandelkubbar, med sin speciella “korta” konsistens som gör dem så speciella. Allra godast blir de om grädden nästan har surnat. Byt annars gärna ut hälften mot gräddfil.
Ingredienser
2 dl smält smör
3 dl strösocker
1 ägg
2 dl tunn grädde
75 g sötmandel
6-8 bittermandlar
ca 1 liter vetemjöl
3 tsk hjorthornsalt
Pärlsocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 250°.
- Rör ihop smör, socker, ägg och grädde. Mal mandeln fint. Blanda mjöl och hjorthornsalt. Arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
- Rulla ut tjocka längder, skär i bitar. Doppa snittsidan i pärlsocker och ställ dem på en plåt med bakpapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)