Moster Leas vetebröd i långpanna

Detta vetebrödet är som Toscasnurrorna man ibland kan se vanliga livsmedelsaffärer, fast som skivor eller rutor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 125 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 l vetemjöl
  • Toscasmet
  • 150 g margarin
  • 3 påsar mandelspån
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 msk mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, värm till 37 C. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda samman till en smidig deg. Häll upp degen på bakplåtspapper i långpanna och platta ut den, låt jästa övertäckt 40 minuter.
    2. Blanda samman ingredienserna till toscasmeten och koka upp under omrörning. Bred blandningen över degen när den jäst.
    3. Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen 200 C. Dela brödet på mitten och skär sedan skivor, eller skär upp den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chrisse_61 17 januari 2009

    Hej bakade vetebrödet idag på jobb. Det blev gott och uppskattat. Har nu lagt in det på min hemsida www.koxa.se

    imminn 16 oktober 2009

    Hej! Jag har just bakat detta vetebröd och det var nog det godaste jag har ätit. Lättbakat var det också. Du får solklart 5+. Ha det så bra! MVH//Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben