Mosters äppelpaj
Alltid lika uppskattad och så god.
Ingredienser
6 äpplen
150 g flytande margarin
2½ dl havregryn
2½ dl mjöl
2½ dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl grädde
Instruktioner
Skala och skär äpplerna i tunna klyftor och lägga dom i en smord pajform.
Blanda dom torra ingredienserna och häll sedan i smör, grädde och sirap. Rör ihop till en smet och täck äpplerna med smeten.
Grädda pajen i 175 grader tills den får brunaktig färg.
Serveras med vaniljvisp eller glass. Låt gärna pajen svalna lite innan servering.
Liknande recept
Äppelpaj i Micro
5
30 min
6-8
4
Matkinas Äppelpaj
3
30 min
4
Drink äppelpaj
1
Moster Anna-Stinas pepparkakor
100
2
Äppelpaj lättlagad och supergod
4
1 h
8
Äppelpaj
45 min
5
1
Äppelpaj med pekannötstosca
3.5
3
Kokos äppelpaj
5
1
Äppelpaj med nöttosca
5
12
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!