Mosters äppelpaj

Alltid lika uppskattad och så god.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 150 g flytande margarin
  • 2½ dl havregryn
  • 2½ dl mjöl
  • 2½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl sirap
  • ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplerna i tunna klyftor och lägga dom i en smord pajform.
    2. Blanda dom torra ingredienserna och häll sedan i smör, grädde och sirap. Rör ihop till en smet och täck äpplerna med smeten.
    3. Grädda pajen i 175 grader tills den får brunaktig färg.
    4. Serveras med vaniljvisp eller glass. Låt gärna pajen svalna lite innan servering.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben