Moussaka á la Celinda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min moster bjöd alltid på Moussaka! Bra bjudmat som går att förbereda dagen innan och enkelt om man är många!

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs
  • 1 gul lök
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • ½-1 tsk vitpeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • 6-8 kokta kalla potatisar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn köttfärsen, hacka gul lök, pressa i vitlök och häll på tomatkross och lägg kryddorna ovan på tomatkrosset, blanda ihop kryddor, tomatkross och köttfärsen. Låt koka i 10 minuter.
    2. Skiva under tiden den kalla kokta potatisen, smörj en ugnsfast form och blanda osten och den ovispade grädden.
    3. Varva köttfärs, potatisskivor och ost/gräddblandningen och avsluta med ett lager ost/grädde.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills osten är smält och fått fin färg.
    5. Servera med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben