Moussetårta med kaffesmak

Serverar: 12-14 portioner

Ljuvligt god tårta med choklad och kaffe som är två goda smakkombinationer. Tårtan räcker till många och är rejält fyllig i smaken.

Ingredienser

  • 3 dl rörsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av fin kvalitet
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • Mousse
  • 500 g mörk choklad
  • 5 äggulor
  • 2 tsk frystorkat kaffepulver
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Kakao
  • Servering
  • Färska eller rårörda bär
  • Lätt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och pudra den med kakao.
    2. Vispa socker och ägg pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Smält smöret och rör ner det.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt den svalna i formen.
    4. Hacka chokladen till moussen grovt och smält den över vattenbad. Låt den svalna ca 10 minuter. Rör då och då. Vispa ihop gulorna och tillsätt dem tillsammans med kaffepulvret i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd i. Förvara moussen svalt tills kakan svalnat.
    5. Fördela moussen ovanpå kakbottnen i formen och jämna till ytan. Kyl tårtan i minst 2 timmar. Hyvla över choklad och pudra över kakao vid servering.
    6. Servera kakan med färska bär eller rårörda bär och lite lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben