Muffins med jordgubbar

Serverar: 12 portioner

Inuti muffinsen döljer sig en saftig smakskatt! Mosade jordgubbar i glasyren ger en vacker färg. Polenta i smeten ger en lite gulare färg till muffinsen.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • ½ citron, rivet skal
  • 3 ägg
  • 1 dl polenta
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 150 g jordgubbar, färska, rensade och delade i bitar
  • Glasyr
  • 3-4 jordgubbar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1½ dl florsocker
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
    2. Vispa smör, socker och citronskal krämigt och vitt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop polenta, vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken.
    3. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela jordgubbarna i formarna och täck dem med resterande smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna.
    4. Glasyr: Mosa jordgubbarna i citronsaften och pressa dem genom en sil över florsockret. Rör ihop till en glasyr.
    5. Toppa muffinsen med glasyr och garnera med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben