Muffins med Västerbottensost och rostade pumpakärnor
Matiga muffins toppade med smakrik ost och knapriga kärnor. Perfekt att servera till soppa, sallad eller som ett lyxigt mellanmål.
Tips:
Servera dem gärna med kallrökt lax, créme fraiche och löjrom så har du en läcker förrätt!
Ingredienser
7 dl dinkelsikt
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g Västerbottensost
1 ägg
3 dl filmjölk
¾ dl rapsolja
Garnering
Pumpakärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv osten fint. Vispa ihop ägg, filmjölk och olja lätt i en bunke. Häll äggblandningen och den rivna osten (spara lite ost till topping) över de torra ingredienserna och rör om.
- Fördela smeten i muffinsformar gärna stående i en muffinsplåt och toppa med pumpakärnor och en nypa ost.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)