Muffins med Västerbottensost och rostade pumpakärnor

Serverar: 10 portioner

Matiga muffins toppade med smakrik ost och knapriga kärnor. Perfekt att servera till soppa, sallad eller som ett lyxigt mellanmål. Tips: Servera dem gärna med kallrökt lax, créme fraiche och löjrom så har du en läcker förrätt!

Ingredienser

  • 7 dl dinkelsikt
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g Västerbottensost
  • 1 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • ¾ dl rapsolja
  • Garnering
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv osten fint. Vispa ihop ägg, filmjölk och olja lätt i en bunke. Häll äggblandningen och den rivna osten (spara lite ost till topping) över de torra ingredienserna och rör om.
    3. Fördela smeten i muffinsformar gärna stående i en muffinsplåt och toppa med pumpakärnor och en nypa ost. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben