Mumsig fiskgratäng-LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket krämig och smakrik gratäng. Om man inte är inne på LCHF går det naturligtvis bra att servera ris eller potatis till gratängen.

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé (t.ex. torsk)
  • 2 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk hummer- eller fiskfond
  • 1 dl riven ost
  • 140 g bacon (1 paket)
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i 3 cm bitar (den kan även vara halvtinad) och lägg den i en ugnsform. Salta, peppra och strö över strimlad purjolök.
    2. Vispa ihop grädde, philadelphiaost, tomatpuré och fond. Häll såsen över fisken och strö över osten. Grädda i ugn i 200 grader i ca 30 min, tills gratängen fått fin färg.
    3. Under tiden gratängen är i ugnen delas och knapersteks baconet. När gratängen är klar strör du bacon och persilja över den.
    4. För LCHF serveras den med blomkål eller broccoli.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (7)

    lena4 9 juni 2011

    God smak. Men för mycket med grädde blev det till den mängden fisk. Betyget blir en fyra från oss.

    Bjoernjaevel 31 oktober 2011

    Supergott! Hade i en burk räkor också, passade jättebra. Råkade köpa vitlöksphiladelphia också, men det gjorde verkligen inget, blev bra ändå.

    monicadanell 31 oktober 2011

    Super gott kommer att göra den igen 5 poäng monica

    carroajjo 13 november 2011

    bästa fiskrätten på länge! jättegod , mycket sås o god o mättande!

    evaullabritt 6 december 2011

    Nu har jag lagat denna fiskgratäng två gånget. Toppengod både med och utan bacon.

    Bjoernjaevel 12 april 2012

    Lagade denna i höstas, råkade ta fel philadelphia, men minns inte vilken det blev. Den var smaksatt i alla fall. Blev hur som helst otroligt gott, bjöd en kamrat på det och han sa att det var det bästa jag lagat (som han smakat). Bra betyg, med andra ord. Ska försöka mig på den igen, men ska nog minska lite på grädden, tyckte det blev lite väl rinnigt sist. Men smaken var absolut bra.

    evaullabritt 13 november 2013

    Nu har jag lagat denna gratäng igen. Fortfarande lika god, men idag blev fisken lite överkokt. Gräddas bara 25 minuter nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben