Mumsig kycklingratäng!

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Snabbt och enkelt!

Ingredienser

  • 6 st kycklingfileér
  • 10 dl cremé fraiche
  • 1 ½ påse gratängost
  • 230 g rökt smörgåsskinka
  • 1 kruka färsk persilja
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kyckling fileérna i en ugnsfast form, krydda med lite salt och peppar. Värm ugnen till 200 grader och låt kycklingen grillas i ca 15 minuter. Ta ut formen och låt den vila medans du blandar övriga ingredienser.
    2. Rör ihop cremé fraiche, gratängost, skurna skinkan i bitar, hackad persilja, dijonsenap och pressade vitlöken till en smarrig röra. Salta och peppra efter smak, men tänk på att skinkan i sig är ganska salt!
    3. Häll över blandningen och in i ugn på 200 grader i cirka 20-30 minuter.
    4. Servera med ris eller pasta och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben