Gott, enkelt och nyttigt! Har man ont om tid kan man självklart använda varmrökt lax istället för att tillaga laxfiléerna själv. Och vill man lyxa till det är det gott att vända ned ett gäng färska räkor innan serveringen.
Ingredienser
250 g laxfiléer
Salt
Peppar
1 msk olivolja
1 tsk Liquid Smoke
½ msk soja
1 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor
Saften från ½ lime
150 g champinjoner
200 g fryst bladspenat (eller motsvarande mängd färsk)
1 skivad chili
150 g små broccoli-buketter
8 st cocktailtomater
Saften från ½ lime
160 g spagetti
3 fiskbuljongtärningar
3 l vatten
1 msk fiskfond
Instruktioner
- Använder du fryst lax så tina filéerna först. Salta och peppra på båda sidor, lägg dem sedan med marinaden i en plastpåse i 30 minuter. Baka av laxfiléerna på en plåt i 12 minuter med ugnen på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
- Koka pastan i vattnet och buljongtärningarna tills det är en minut kvar innan den är färdig. Spara 3 dl pastavatten och häll bort resten.
- Skiva och stek champinjonerna med salt och peppar tills de fått fin färg. I med spenaten och chili, fräs under omrörning i några minuter. Dela cocktailtomaterna i två delar, i med dem och broccolin i pannan och kör ytterligare någon minut. Pressa över den andra halvan av limen. Stjälp i spagettin tillsammans med pastavattnet och fiskfonden. Låt koka tills spagettin är klar att serveras.
- Dela laxfiléerna med fingrarna i mindre bitar. Vänd i dem i pannan och stjälp upp alltsammans på ett serveringsfat. Ät och njut.
Liknande recept
Kommentarer (0)