Mumsig Oreotårta

Om du gillar Oreokakor, är detta tårtan för dig! Mumsigt!

Ingredienser

  • Botten
  • 350 g Oreokex
  • 100 g smör
  • Kräm
  • 200 g Philadelphia Naturell Original
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Chokladmousse
  • (Det går även bra att använda färdig chokladmousse)
  • 100 g mörk choklad (minst 55 procent)
  • 3 äggulor
  • 2 tsk socker
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 100 g Oreokex
  • Topping
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • Garnering
  • Oreo kex
  • Non stop
  • Marabou Mjölkchoklad
  • Chokladsås
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret. Smula kexen fint i en matberedare och blanda sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i en kakform (24 cm).
    2. Kräm: Häll florsocker och rumstempererad Philadelphia i en skål och vispa tills det blir en krämig massa. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda det tillsammans med Philadelphiamassan. Bred krämen över kakbottnen. Sätt i kylskåpet.
    3. Chokladmousse: Bryt chokladen i mindre bitar. Häll hälften i en skål och smält över vattenbad. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt resten av chokladen – rör tills all choklad är smält. Blanda ner äggulor och socker i chokladen. Vispa äggvitor och grädde till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Krossa kexen grovt. Blanda med chokladmoussen. Häll över kakan som nästa lager. Låt svalna.
    4. Topping: Vispa grädde och socker stelt. Bred grädden över kakan. Låt svalna.
    5. Garnering: Garnera med hackade Oreokex, Non stop och chokladsås.
    6. NJUT!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben