Väldigt god och fräsch mat som lätt kan ändras efter smak och tycke! Passar dessutom alla i familjen. Min lillebror (10 år) äter det gärna och tjatar ibland om när han kommer få äta det nästa gång. Ett plus är att barnen lär sig äta grönsaker.
Kan även göras som omelett om man vill.
Går lätt att göra som en vegetarisk, laktosfri och glutenfri rätt.
Ingredienser
300 g pasta
200 g bacon eller 200 g crabfish
1 stor gul lök
3-4 morötter (beroende på tycke och storlek)
2 små palsternackor
200 g spenat
100 g majs (helst frusen)
Hackad chili/Chilipuré
Flingsalt
Färska örter, valfritt
1 dl grädde eller crème fraiche
3 ägg, om du gör omelett
Instruktioner
- Koka pastan separat.
- Hacka bacon i ca 1½ cm bitar och grovhacka löken. Stek sedan med lite (ca 2 msk) vatten i en stekpanna tills baconet är genomstekt och löken är mjuk. Häll gärna av baconet och löken på en tallrik med papper för att ta bort fett. Lägg tillbaka baconet och löken i stekpannan.
- Skala palsternackorna och morötterna. Dela dem sedan genom att först dela dem på mitten och sedan skära dem i ca 3 mm tjocka skivor på längden. Lägg ner i stekpannan och häll på grädden. Låt koka ca 3 min.
- Lägg ner majs, spenat och önskad mängd chili. Rör runt och smaksätt med flingsalt. Om du vill kan du ha i lite färska örter t ex basilika.
- (Om du vill göra en omelett av det kan du ha i äggen och låta dem stelna under omrörning.)
- Servera varmt!
Liknande recept
Kommentarer (1)
varken crabfisch eller bacon är vegetariskt