Helt underbar och mör stek, blir oxå en gudomlig sås!
Ingredienser
1 kg högrev, fransyska eller lammstek
2 gula lökar
1 morot
2 äpplen
1 tsk salt
1 tsk enbär (kan uteslutas)
1 msk pepparmix
4 lagerblad
3 msk rönnbärssylt eller gelé
1/2 liter öl (porter)
1 dl grädde
1 tsk soya
Idealmjöl
Späcka ev steken med katrinplommon! Jättegott
Bästa Matilda! Skulle gärna prova detta recept men är tveksam när det gäller storleken på lergrytan Min är inter den största. Hur mycker rymmer din? Vänlig hälsning Margit
Hej! Denna goda lammstek åt vi till söndagsmiddag Ha det så bra Mvh Ros
Jag gjorde denna rätt på en älgstek på 1.2 kg. Min lergryta var i minsta laget eftersom jag bara kunde använda mig av hälften av portern. Skulle också velat ha fler morötter och äpplen i grytan men den blev för liten. För älgsteken hade tiden kunnat minskas med säkert 15-20 min. Nu blev den lite överstekt. Det blev en fantastisk god sås av stekskyn. Gästerna tyckte att det var jättegott.
Såsen var jättegod!!! Köttet mört o fint.Maten blev uppskattad av familjen.En klar femma.
Hej Mathilda Jerner ! Jag blev väldigt nyfiken och sugen på att prova ditt recept på "mumsig stek i lergryta" men nu är det på detta sättet att jag aldrig har gjort en stek i en lergryta förut och är nybörjare i fråga om att tillaga t.ex. mat m.m. i ugn och i lergryta. Jag har i alla fall gått och köpt mej en lergryta för att egentligen tillaga kyckling i, men tänker i alla fall prova att göra "din stek" i ungnen en gång. Men, min fråga är: Behöver jag verkligen lägga en nyköpt lergryta i vatten så länge som 10 timmar innan jag kan andvända den ? M-v-h, Michele Jonasson. (Göteborg)
Vilken storlek på gryta har du använt i receptet?
Ska det vara lock på lergrytan i ugnen?
Mumsig stek i lergryta Det är alldeles för lång tid att ha köttet i ugn 2 timmar. Det blev väldig hårt