Mumsiga banangröten

Serverar: 2 portioner

Tid: 6 minuter

Bästa sättet att slippa söta gröt med sylt och annat. Äpplen är gott i men kan bli lite tråkigt i längden. Banan gör gröten söt och jättegod!!! Från att ha sett gröt som ett nödvändigt ont längtar jag efter den varje morgon!

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 dl fiberhavregryn (blanda gärna med råg, kli, kruskakli -vad som finns hemma för "tuggigare" gröt)
  • lite salt
  • en skivad banan*
  • En liten näve russin
  • Extra tillbehör om man vill
  • Solrosfrön, nötter
  • En halv finhackad chili för den som vill ha lite skön hetta
  • En halv rödbeta eller en halv morot
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, ha i grynen från början om du vill ha en smetig gröt, annars lägg i dem när vattnet kokar och puttra på låg värme 4-5 minuter., rör ofta så det inte bränner fast. Efter halva tiden släng i bananen och rör runt så den blandar sig och blir riktigt mosig.
    2. Hälso-pimpa ytterligare - annorlunda och gott: en halv fint riven rå rödbeta - söt smak och fin färg! eller en halv fint riven morot - ger fräsch gröt och lite tuggmotstånd. Dessa 2 godsaker bör röras ner precis i slutet så de inte blir tillagade.
    3. Servering: Gott med mjölk, ännu godare med Havremjölk! Men ALLRA GODAST blir fruktjuice! Testa att häll över en kopp frukostjuice i gröten istället för mjölk och upplev en gröt som smakar som en härlig efterrätt -men är supernyttig!!
    4. * passar utmärkt att ta en trött banan som blivit kvar i fruktskålen och börjar bli brun...

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben