Mumsiga laktosfria scones med cottege cheese

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Jag brukar kolla vad jag har hemma ändrar på ett recept och behåller det om det var gott och om familjen uppskattade maten! Givetvis kan man använda vanliga mejeriprudukter.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g laktosfritt smält margarin
  • 2 dl laktosfri naturell yoghurt
  • 1dl laktosfri keso (cottege cheese)
  • 1 ägg till pensling
  • Om man vill riven ost
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en skål med elvispens "bakvispar" Dela degen i två delar. Forma dem som bullar och platta ut dem till lagom höjd-ca 1½ - 2 cm höga. Dela bullarna i 4 delar på ett bakplåtspapper ,"picka" med en gaffel och pensla med det uppvispade ägget. Vill man så strör man över riven ost. Sätt ugnen på 225-250 grader och låt vara ca 10 min i ugnen eller tills den känns färdig. Servera med lätta eller dyl plus marmelad och ost. MUMS!!!

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben