"Mumsiga" vaniljbullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

När någon önskar sig speciella bullar till födelsdagen hos oss ber vi mormor baka dessa. De är himmelska!!!

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 100 gr margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 gr smör
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet i en kastrull och häll på mjölken, värm till 37 gr. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt ägg, socker, hjorthornssalt och största delen av mjölet.
    2. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa i ca 30 min. Kavla ut degen till en fyrkantig kaka, bred på fyllningen. Vik degen dubbel och skär remsor av degen som formas till knutar.
    3. Låt jäsa i ca 30 min. Grädda i ugn 250 gr ca 8 min. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker.
    4. Ät och njut!!!
    5. Vill man frysa bullarna går det bra. Men man bör inte pensla med smör och doppa i socker förrän man har tinat bullarna.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (1)

    Flordeluna 17 december 2010

    Hej Cattis, jag brukar ta smör till bullbak; är det någon speciell orsak att du tar margarin? Normalt får jag ut 48 bullar; du skär över hela den dubbla fyrkanten. Det måste ju då vara relativt tunna strimlor, eller hur? Jag brukar dela i fyra delar och sedan gör jag längder och skär, men de här låter så goda, så jag måste pröva på dem. Hälsningar Flordeluna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben