Ett bröd att bara röra ihop, jäsa och hälla på plåten, helt perfekt. Dessutom är det gott och nyttigt!
Ingredienser
50 g jäst
8 dl vatten
2 tsk salt
2 msk honung
2 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
3/4 dl rostade solroskärnor
8 dl vetemjöl special med fullkorn
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke, häll över vatten (37 grader) och rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop degen, den ska vara ganska lös i konsistensen. Strö över lite grahamsmjöl och låt jäsa under duk 2 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och tippa över degen. Strö över lite vetekli och dra ut degen lätt med fingrarna över plåten.
- Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)