Mumsigt plåtbröd

Tid: 2 timmar 25 minuter

Ett bröd att bara röra ihop, jäsa och hälla på plåten, helt perfekt. Dessutom är det gott och nyttigt!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 dl vetekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 3/4 dl rostade solroskärnor
  • 8 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke, häll över vatten (37 grader) och rör tills jästen har löst sig.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop degen, den ska vara ganska lös i konsistensen. Strö över lite grahamsmjöl och låt jäsa under duk 2 timmar.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och tippa över degen. Strö över lite vetekli och dra ut degen lätt med fingrarna över plåten.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben