Munsbitar med tomatdip

Serverar: 50 portioner

Ingen kan motstå dessa goda munsbitar gjorda på potatis. De blir knapriga på ytan tack vare olivoljan som penslas på.

Ingredienser

  • 750 g potatis av mjölig sort, t ex King Edward
  • Salt
  • 1 ägg
  • Olivolja till formen och penslingen
  • Panering
  • 4 skivor franskbröd
  • ½ tsk chili- eller paprikapulver
  • ½ tsk färsk nymalen svart- eller vitpeppar
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 äggvitor
  • Tomatdip
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strimlad färsk basilika eller ½ tsk torkad
  • 400 g färdig salsa- eller pastasås med tomat
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en stor ugnspanna med olivolja.
    2. Skala, skölj och dela potatisen i små bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisvattnet. Ånga av potatisen och pressa den. Tillsätt ägget och blanda väl.
    3. Rulla moset till små stavar, ca 3 cm långa och 2 cm breda. Smula sönder brödskivorna. Blanda brödsmulor, chilipulver och peppar. Rulla bitarna först i mjöl, sedan i uppvispad äggvita och slutligen i brödsmuleblandningen.
    4. Lägg över bitarna i ugnspannan. Pensla bitarna med olivolja. Grädda i 20-30 minuter eller tills de är läckert gyllenbruna.
    5. Under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Skölj, torka och strimla basilikabladen. Blanda vitlök, vinäger och basilika med salsasåsen. Värm upp och servera.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben