murkelsås

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott till stekt lax och oxfilé m.m.

Ingredienser

  • 25 g torkade murklor
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 1/2-2 msk vetemjöl
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär ett snitt i filéskivorna/bitarna. Blötlägg murklorna i rikligt med vatten i 1 timme. Låt murklorna rinna av. Koka murklorna i 10 min. Häll bort spadet. Finhacka lök och murklor. Fräs lök och murklor i smöret. Strö över mjölet occh späd först med buljong och vin, oc därefter med grädde. Låt det koka i 10 min och smaksätt sedan med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben