Mustig Biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Perfekt när du har ont om tid

Ingredienser

  • 1 msk margarin eller rapsolja
  • 400 g tunt strimlat nötkött av rostbiff eller innanlår
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Salt
  • 250 g färska eller djupfrysta gröna böner
  • Tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor panna. Lägg i köttet, fräs och rör om ca 4 minuter. Ta upp och lägg köttet på en tallrik.
    2. Lägg i löken. Fräs tills den fått gyllengul färg. Häll i tomater, buljong, chilisås, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och låt puttra ca 3 minuter.
    3. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt de gröna bönorna. Koka ca 5 minuter.
    4. Medan grytan puttrar, kokar du pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och lägg upp den på tallrikar. Ös över köttblandningen och servera.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben