Mustig chiligryta med chorizo

Serverar: 6 portioner

lite hetta i denna gryta

Ingredienser

  • 600 g nötkött
  • 1 medelstor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, i halvor
  • 3 medelstarka chilifrukter
  • 1 msk mald chilipeppar
  • 1 msk mald koriander
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 msk oregano
  • 1/2 tesked socker
  • 2 lagerblad
  • 3 dl tomatkross
  • 1 morot, grovskuren
  • 1 kanelstång, ca 5 cm
  • 1 msk tomatpuré
  • 150g chorizokorv, grovhackad
  • 1 burk avrunna kidneybönor
  • 1/2 dl majskorn
  • Instruktioner

    Lägg i en stor gryta: 600g nötkött , i stora bitar. Salta och peppra lätt och fyll på med vatten tills vattennivån är ca 2 cm över köttet. Koka upp. Skumma av. Lägg i: 1 medelstor gul lök, grovhackad 3 vitlöksklyftor, i halvor 3 medelstarka chilifrukter, grovhackade 1 msk mald chilipeppar 1 msk mald koriander ½ msk mald spiskummin 1 morot, grovskuren 1 kanelstång, ca 5 cm 1 msk tomatpuré Sjud på svag värme under lock i minst 2 timmar tills köttet är ordentligt mört. Fyll på med vatten om det behövs efter halva tiden. Grytan har sjudit färdigt när det går lätt att med en potatisstöt eller gaffel mosa sönder köttet. Ta då upp och släng kanelstången och lagerbladen. Mosa sönder allt kött i grytan och lägg i: 150g chorizokorv, grovhackad 1 burk avrunna kidneybönor ½ dl majskorn Låt sjuda ytterligare 1 timme. Rör om då och då. Låt grytlocket ligga på till hälften så att vätskan kan försvinna och grytan därmed reduceras och bli mustigare. När fem minuter av koktiden återstår häller du i: 1 msk mörk choklad, finhackad ½ tsk liquid smoke (är ett flytande koncentrat som ger röksmak, kan uteslutas) Rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera med: 1 dl cheddarost, riven 1 ½ dl grekisk yoghurt eller matlagningsyoughurt rivet citronskal 6 dl ris, kokt

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben