Mustig chokladkaka med Guiness

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Guiness is good for you !

Ingredienser

  • Kakan
  • 2,5 dl guiness bitter stout
  • 250 g osaltat smör
  • 3 strukna msk kakao
  • 4,5 dl socker (400 g)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 msk vanilsocker/vaniljextrakt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bikarbonat
  • Glasyren
  • 300 g philadelphiaost
  • 2,5 dl florsocker
  • 1,25 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader och smörj och bröa en springform, 23 cm i diameter. 2. Häll portern i en stor kastrull och lägg i smöret - sked, eller bitvis - och värm tills smöret har smält, då du rör i kakao och socker. 3. Vispa creme fraiche med ägg och vanilj. Blanda ner det i den mörkbruna, blanka och öldoftande blandningen och rör slutligen ned mjöl och bikarbonat. 4. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 - 60 min. Låt kakan kallna i formen. 5. När den är kall lägger du den på ett vackert fat och tar itu med dekoren (om du vill ha någon). 6. Rör osten slät och muk, sikta över florsockret och blanda. Häll sedan i grädden och kör tills du får en bredbar massa. Fluffa till den på den mörka chokladkakan så att den påminner om skummet på det berömda ölet. Guiness is good for you!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (4)

    Anders99 24 augusti 2009

    Hej, En av dom godaste chokladkakor jag någonsin ätit. Ölet gör att kakan blir extret fyllig i smaken och just guiness går ju bra ihop med choklad. Gjorde dock några tillägg till receptet. Egentligen borde det blivit en femma i betyg men jag tyckte receptet var lite i tunnaste laget på vissa ställlen och det drog ner betyget. Mvh, Anders

    Miltons7a 16 maj 2012

    Jättegod Tjejen på systembolaget ville ha receptet

    LillaJa 16 maj 2012

    Det var ju kul, ge henne det. Måste också göra den igen får bli till nästa helg

    Miltons7a 6 juli 2012

    Har gjort den igen men tog matlagningsyoghurt istället och den blev inte så torr och mycket god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben