Mustig fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och god rätt

Ingredienser

  • 1 pkt torsk- eller hokifilé, 600 g
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 fiskbuljontärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad dill
  • 3 dl räkor utan skal
  • Instruktioner

    Tina och skär fisken i bitar, koka upp vatten och fiskfond och tärning. Vispa i crème fraiche och tomatpuré. Lägg i fiskbitarna i såsen och låt sjuda på svag värme under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt räkorna och låt puttra lita. Strö över hackad dill, serveras med sallad och potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben