Mustig fiskgryta med tagliatelle

Serverar: 2-3 portioner

En enkel fredags- eller bjudrätt som brukar gillas även av dem som inte är så förtjusta i fisk

Ingredienser

  • 100 g laxfilé, fryst
  • 100 g vit fiskfilé, fryst
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ -1 purjolök
  • ½ squash
  • 2 morötter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 3 msk fyst persilja
  • 2-3 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk pizzakrydda
  • Olivolja
  • Salt
  • 10-12 ”nystan” Tagliatelle
  • 100 g stora skalade räkor, frysta
  • Instruktioner

    ”Halvtina” fisken och skär i tärningar. Tina ev. räkorna. Ta fram persiljan ur frysen. Skölj purjolök, squash och chili. Skala morötterna. Grovhacka purjolöken. Skär squash och morötter i bitar. Finhacka chilin (ta bort kärnorna först) Hetta upp olivolja i en stek- eller traktörpanna och woka purjolök, squash och morötter, så att det fortfarande är ”tuggmotstånd”. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Pressa ner vitlök och strö över pizzakrydda. Krydda med svartpeppar och chili. Rör om och låt puttra i ca 10 min till en mustig sås. Koka under tiden upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i fisken. Låt den sjuda tills den är genomkokt. Tillred samtidigt pastan enl. anvisningen på paketet. Blanda i persiljan i såsen och vänd försiktigt ner fisken. Värm i ytterligare några minuter. Skölj den kokta pastan i kallt vatten. Häll över lite olivolja och rör runt, så att den inte klibbar ihop.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben