Mustig grönsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Receptet kan varieras med andra grönsaker beroende på säsong och tid. Frysta grönsaksblandning är bekvämt och snabbt alternativ.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 purjolök
  • 100 g kålrot
  • 100 g morötter
  • 50 g rotselleri
  • 100 g blomkål eller broccoli
  • 100 g vitkål eller savoykål
  • 1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva den gula löken. Skölj och strimla purjolöken. Skala rotsakerna och skär dem i tunna strimlor eller små tärningar. Skölj kålen och dela blomkålen eller broccolin i små buketter, strimla vitkålen eller savoykålen.
    2. Låt vattnet och buljongtärningen koka upp i en kastrull. Blanda ner tomatpurén. Lägg i löken och rotsakerna och låt koka på svag värme under lock, ca 20 min. Lägg i kålen och låt soppan koka tills alla grönsakerna är mjuka, ca 5 min. Smaksätt ev. soppan med salt och peppar och strö över rikligt med persilja.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    TINDRANIK3 4 februari 2012

    Uppskattades mycket av vårt chicagogäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben