Mustig gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Varm och mustig

Ingredienser

  • 200 gram nötfärs 10 % fett
  • 352 gram potatis skalas och skivas eller skärs i klyftor
  • 1 st gul lök skalas och skärs ganska smått
  • 1 st gul paprika skärs ganska smått
  • 1 klyfta vitlök
  • 240 gram röda bönor kokta utan salt
  • 140 gram majs (konserv utan lag)
  • 5 msk Tomatpuré (Felix)
  • 2 dl vispgrädde 40 % fett, valfritt
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen. Skala och skär alla grönsaker. Häll i vatten, grönsaksbuljong, kryddor, salt och oregano. Koka i minst 30 minuter. Häll i majs och bönor. Servera med bröd. Om man vill kan man ha i grädde vilket gör soppan mustigare men också fetare. Det höjer kalorimängden från 176 till 300. Är det värt det?

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben