Mustig köttfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En rätt värd att prova

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 1 potatis
  • 1 lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ketchup
  • salt
  • peppar
  • 1/2 - 1 dl mjölk
  • Panering&stekning
  • 2 - 3 msk senap
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk margarin
  • 1 1/2 dl buljong
  • Sås
  • 1 1/2 dl sky
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1/2 dl grädde
  • soya
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Riv morot,äpple,potatis och lök fint. Blanda samman färs,ägg,ketchup,salt,peppar och det rårivna i en bunke. Tillsätt mjölken. Forma färsen till en limpa i en smord form. Bred på senap och strö över ströbröd. Sätt in limpan i 200 grader i 40-45 min. Ös den ibland. Lägg upp limpan på ett serveringsfat och vispa ur formen med buljong till sky. Red den till sås. Tillsätt grädde och smaksätt med soya,peppar och ev lite salt. Servera med kokt potatis ,gurka och lingon

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben