Mustig köttfärsröra

Serverar: 4 portioner

Madeiravinet ger en mustig smak... basilika är en av mina absoluta favoritkryddor... och crème fraiche är ju sällan fel... mmmmm...

Ingredienser

  • 2 medelstora lökar
  • 700 g blandfärs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 dl tomatpuré eller tomatketchup
  • ca 2 dl vatten
  • drygt 1 dl Madeiravin
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 tsk smulad basilika
  • (Ev. Tabascoo, sambal oelek eller liknande)
  • 1 1/2 dl fryst blandning med ärtor-majs-paprika
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Stek den genomskinlig på svag värme i en stekgryta. Öka värmen och tillsätt färsen. Stek den smulig och pressa ner vitlöksklyftorna. Sänk värmen. Tillsätt sojan, tomatpureén, saltet, svartpepparn och vattnet. Låt småputtra under lock i minst 20 min, men helst 45-60 min, det mår den bra av. Tillsätt madeiravin och crème fraiche när det gått ca 30 min. Se till att konsistensen blir som önskad genom att ev. tillsätta mer vatten, eller, om den är för lös, puttra utan lock för att reduceras. Kom ihåg att det är en krämig köttfärsröra, inte en köttfärssåssås. Tillsätt basilikan, de frysta grönsakerna samt om man vill ha starkare, något som "hottar" upp. Låt bli varmt och smaka av. Servera med spagetti. Och det är inte förbjudet med ketchup...

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben