Mustig kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Kraftig och god smak

Ingredienser

  • 1 kyckling, 1,4 kg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk basilika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2½ dl hönsbuljong
  • 2 paprikor
  • 140 g tärnad bacon
  • 12 oliver, ca
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklingen och dela den i portionsbitar. Bryn dem i lite matfett runt om. Krydda med salt och peppar. ta upp kycklingbitarna.
    2. Skala lök och vitlök. Skiva dem tunt. Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar.
    3. Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt tomater och kryddor. Späd ned buljongen. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt allt småputtra under lock ca: 20-25 minuter.
    4. Kärna ur och strimla paprikorna under tiden. Lägg ner demi grytan och låt den putrra i ytterligare ca: 5 minuter.
    5. Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Lägg ner det i grytan tillsammans med oliver. Bjud kokt pasta och en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben