Mustig kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Mustig soppa med mycket gott i.Tunnbrödssnacksen som serveras till är även goda som tilltugg till en fördrink.

Ingredienser

  • 400 g kycklingkött
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cm purjolök
  • 3 potatisar
  • 1 broccolistånd
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk röd currypasta
  • 8 dl hönsbuljong
  • 400 g vita bönor på burk
  • Tunnbrödssnacks
  • 1 skiva mjukt tunnbröd
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • 1 mogen mango
  • 2-3 msk finhackad koriander
  • 1 röd chilifrukt, delad och urkärnad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Ansa all lök, potatis och broccoli och skär i mindre bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek kycklingköttet tills det får en fin färg. Salta och peppra.
    2. Tillsätt grönsakerna, utom broccolin. Rör ner curry och currypasta. Häll på buljongen och låt småputtra ca 20 minuter. Tillsätt broccolin och avspolade vita bönor, låt koka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och curry.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Skär tunnbrödet i 8 delar och pensla med olivolja. strö över flingsalt. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugn tills bröden börjar skifta i brunt, 7-10 minuter.
    5. Skala mangon och skär i kuber. Blanda med finhackad koriander och finhackad chili. Fördela röran på bröden och servera till soppan.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben