Mustig orientalisk kalops

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Härligt god och nyttig gryta som alla älskar!

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 2 msk olivolja eller flytande margarin
  • 5 st vita pepparkorn
  • 5 st svarta pepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula eller röda lökar
  • 3 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefära
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk franska örter
  • 1 tsk soya
  • 0,5 tsk socker
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 krm cayenne
  • 6 dl vatten
  • 4 st morötter
  • Instruktioner

    Skär rent köttet från större fettbitar. Koka renset med lagerblad, vit- och svartpeppar och kanelstång i ca. 15 min. Låt löken bryna under lock med lite olivolja, socker, curry och salt. Pressa vitlöken och låt puttra med löken några minuter. Bryn köttet i olivolja eller flytande margarin. Sila renset och häll spadet över köttet. Häll i tomatpuré, cayenne, paprikapulver, franska örter ingefära och soya. Skiva morötterna. När 20 minuter återstår på koktiden tillsätts morötterna. Låt puttra på medelhög värme under lock i ca 1 h tills köttet är mört. Serveras med potatis,ris eller pasta.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben