Kalops

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Mammas goda kalops!

Ingredienser

  • 800-1 kg nötkött
  • 1 st gul lök
  • 2-3 köttbuljongtärningar
  • 2st morötter
  • 5-10 st vitpepparkorn
  • 5st kryddpepparkorn
  • 3-4 st lagerblad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1-1½ l vatten
  • Maizena mjöl
  • Instruktioner

    1. Bryn köttbitarna och ta ur grytan. Stek sedan den skivade löken. Häll i alla ingredienser i grytan utom morötterna och låt småputtra på låg värme i 1 ½ timme. Skiva morötterna och lägg i grytan, låt småputtra i 30 minuter.
    2. Serveras med kokt potatis och rödbetor.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1
    4.8
    2 h
    6

    Kommentarer (5)

    monel 7 april 2008

    Jag trodde jag hade det ultimata kalopsreceptet, men detta ser också riktigt bra ut så det måste jag testa :-)

    lindakh 24 september 2009

    Kjempe god kalops. Og så lett:)

    marayha 1 december 2009

    Detta kommer att bli vårat stående kalopsrecept! Jag halverade allt och lät det koka 2 timmar, och det gjorde köttet så otroligt mört!

    katbeghan 17 mars 2012

    Mycket enkelt och gott recept som kommer att göras flera gånger. Inget onödigt strul, utan bara enkla och goda råvaror som ger en bra smak och som man ofta har hemma. Vårt betyg blir en god 4. Passar på att lägga med en bild på vår middag.

    ljusjonas 24 november 2014

    Kändes lite mycket med 800 kg kött så jag tog bara 800 g

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben