Köttfärs med kryddpeppar och lagerblad smakar klassisk kalops. Klyftad potatis kokar snabbt under tiden. Traditionell kalops ska koka i minst en timme för att köttet ska bli mört, men väljer man finare kött eller som här köttfärs går det betydligt snabbare!
Ingredienser
400 g nötfärs
1 msk smör- & rapsolja
2 morötter
1 gul lök
1 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1-2 tsk kalvfond
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk kryddpeppar
1 lagerblad
Till servering
Lätt crème fraiche
Inlagda rödbetor
Instruktioner
- Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, kryddpeppar och smulat lagerblad.
- Servera med potatis, kokt i klyftor, en klick lätt crème fraiche och inlagda rödbetor.
Liknande recept
Kommentarer (11)
Jättegott! Ett recept som absolut ska sparas!
Var jättegott det här och snabbt som man vill ha det så här mitt i veckan..
Snabbt enkelt och gott!!! Kan det bli bättre?
jag lagade till denna rätt idag,den va god men jag hällde i ett par deciliter grädde och tog i lite soja så den fick mera färg.
Mums, lättuggad kalops, ha ha, jättegott väl värt ett tack, samt fem fina poäng.
Det var jättegott och lättlagat. Kryddningen gjorde att det verkligen smakade kalops.:)
Rekommenderas++++ Så himla go och snabb mat, en av vardagsfavoriterna!
Tack för ett gott och enkelt recept.
Godaste Kalopsen jag någonsin ätit ! :)
Det helt kanon med tanke på tidsbesparingen,det gav mig en ide men har inte haft tid till att göra denna eller den ide jag har dvs kalopslimpa....(köttfärslimpa) eftersom jag inte har testat med tanke på skorpmjöl mjölk osv så kanske du eller någon som läser får tid att experimentera fram rätt smak i förhållande till de ingredienser som riskerar att ta en del av smaken.... Men att jag skall prova denna kalops det kan du lita på,,,tack för denna...återkommer när jag smakat av den
Toppen rätt till vardags, enkelt och uppskattat av alla i familjen..