Recept på kalops med morötter.
Ingredienser
1 kg grytbitar
2 gula lökar
2 morötter
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
5 krm vitpeppar
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
10 kryddpepparkorn
0,5 dl hackad persilja
2 lagerblad
Instruktioner
- Skär köttet i bitar. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skala löken och klyfta den. Bryn grytbitar, morötter och lök i fettet i en het stekgryta. Krydda med salt och peppar.
- När köttet fått färg tillsätter du vetemjöl. Du kan också bryna lite i taget i en stekpanna och sedan lägga över i en gryta. Häll på vatten och tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt koka med lock tills köttet blir mört. Det brukar ta minst 2 timmar men ibland längre. Späd med vatten (ska täcka köttet) och rör då och då.
- Garnera med hackad persilja.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
En MYCKET god kalops, tack så mycket o 5 poäng får du för denna rätt.
Toppenrecept! Har gjort detta flera gånger, riktigt gott blir det. :)
Riktigt gott, Kalops som nästan är bortglömt. men hur enkelt & gott som helst =)
Hej, detta var ett mycket bra recept, blev jättegott :) en klar 5:a från mig.
Gott och enkelt!
Tack. Bra och enkelt recept.