Kalops

Tid: 2 timmar

Recept på kalops med morötter.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och skär morötterna i stora bitar. Skala löken och klyfta den. Bryn grytbitar, morötter och lök i fettet i en het stekgryta. Krydda med salt och peppar.
    2. När köttet fått färg tillsätter du vetemjöl. Du kan också bryna lite i taget i en stekpanna och sedan lägga över i en gryta. Häll på vatten och tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt koka med lock tills köttet blir mört. Det brukar ta minst 2 timmar men ibland längre. Späd med vatten (ska täcka köttet) och rör då och då.
    3. Garnera med hackad persilja.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (6)

    Lennart_58 30 september 2009

    En MYCKET god kalops, tack så mycket o 5 poäng får du för denna rätt.

    FAE 3 november 2010

    Toppenrecept! Har gjort detta flera gånger, riktigt gott blir det. :)

    Maya_mek 10 juni 2011

    Riktigt gott, Kalops som nästan är bortglömt. men hur enkelt & gott som helst =)

    ABOhrstrom 14 september 2011

    Hej, detta var ett mycket bra recept, blev jättegott :) en klar 5:a från mig.

    veritasman 29 januari 2012

    Gott och enkelt!

    gunillabeard 9 mars 2012

    Tack. Bra och enkelt recept.

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben