Mustig potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Riktig festsoppa med ost och créme fraiche som gör soppan krämig!

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 1 gul lök eller rödlök
  • Smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 ½ dl créme fraiche
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Cajennepeppar
  • 400 g räkor
  • Instruktioner

    1. Skala potatisarna och skär dem i riktigt tunna skivor.
    2. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smör. Lägg potatis och lök i en tjockbottnad kastrull och häll buljongen över och låt koka tills potatisen är sönderkokt.
    3. Vispa ordenligt i soppan, rör ner créme fraiche och ost, men låt soppan inte koka. Smaka av med cajennepeppar och salt. Lägg ner räkorna (skalade), låt dem bli genomvarma.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben