Mustig soppa med köttfärs och ris
En jättegod och mättande soppa och dessutom snabblagad. De legymskivade morötterna ser dekorativa ut och tärningarna av paprika lyser också upp. Snåla inte med kryddorna i den här soppan och servera den gärna med en klick pepparrotsfil i tallriken.
Ingredienser
200 g blandfärs
1 gul lök
1 liten röd eller grön paprika
1-2 morötter
1 tunn klyfta vitkål
1½ msk matfett
1 dl risgryn
½ msk tomatpuré
1½ liter hönsbuljong
Salt
Vitpeppar
Basilika eller rosmarin
Klippt persilja
Instruktioner
- Finhacka löken och paprikan. Skär purjolöken i ringar och moroten i skivor, gärna med en legymkniv. Strimla vitkålen fint.
- Fräs grönsakerna i fettet och lägg över dem i en gryta.
- Fräs därefter köttfärsen och smula den samtidigt grovt med en gaffel. Lägg också färsfräset i grytan.
- Tillsätt riset, tomatpurén och häll på buljongen. Krydda och låt soppan koka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills riset är färdigt.
- Strö gärna klippt persilja över soppan till serveringen.
- Servera med gräddfil smaksatt med riven pepparrot.
Liknande recept
Kommentarer (1)
God och enkel soppa en vardagskväll.