Mustiga pomeransbullar i långpanna

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Snabbakat matbröd med kryddig smak av citrus!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen pomerans
  • 10 - 11 dl ljust lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det ljumma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt sirapen, matfettet, saltet och pomeransen. Rör om.
    2. Blanda ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd liten långpanna som mäter ca 20 x 30 cm. Tryck ut med mjölade händer till en jämntjock kaka.
    3. Markera 12 rutor genom degen med en degskrapa. Pricka bullarna med en gaffel. Låt bullarna jäsa i ca 15 minuter i rumstemperatur. Ställ därefter in dem i mitten av den kalla ugnen och sätt temperaturen på 250 grader.
    4. Bullarna fortsätter då att jäsa medan ugnsvärmen stiger. När ytterligare 15 minuter har gått är de färdiggräddade. Smidigt, smart och gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben