Mycket frasiga våfflor

Serverar: 4-6 portioner

Underbart goda och krispiga våfflor som man kan lägga ovapå varandra utan att de blir mjuka!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljum mjölk
  • 6 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 250 g smör
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de övriga ingredienserna och låt jäsa 1 timme. Häll i det svala smöret. Grädda sen som vanligt i våffeljärnet. Behöver inte smöra järnet!

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    10
    2

    Kommentarer (4)

    Lindanemon 26 mars 2008

    jodå, de gick helt klart hem :-) , fast jag hade lite mer socker i smeten...

    DevourMe 26 juni 2008

    hur många personer räcker detta till? eller hur många våfflor lbir det ungefär :P

    MammaIrene 26 september 2008

    Goda, he´lt klart godkända av familjen... Det är en bra vardagsvåffla sa min man, o jag håller med, en nyttigare våffla helt enkelt... Jag hade dock i lite lite mer socker...

    bror26 9 oktober 2009

    Jag tyckte det smakade för mycket jäst, och min treåring tyckte inte om dom. men frasig vart dom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben