Mycket smal pajdeg

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 10 minuter

Paj är supergott men ack så fett. Här kommer en pajdeg till matpaj som smakar som vanlig pajdeg men inte innehåller margarin eller olja! Receptet räcker till en stor paj eller två små.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärtor (800 g icke avrunnen vikt)
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Öppna burkarna och skölj av kikärtorna, häll över dem i en skål. Knäck över äggen och mixa med en stavmixer till en slät massa. Blanda i vetemjölet. Massan ska vara ganska lös men inte rinnig.
    2. Fördela massan jämt i formen/formarna och förgrädda i 10 min på 200 grader.

    Liknande recept

    4
    30 min
    6-8
    2
    4.6
    30 min
    4
    12

    Kommentarer (2)

    SolSvag 18 maj 2011

    Kommentera gärna vad ni tycker och om någon vågar testa den till efterrättspaj!!

    SolSvag 17 augusti 2011

    Jag har nu gjort den utan vetemjöl med och den blev en aning mer porös men det funkade skitbra med :)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben