Mynta- och fetabiffar med grön tapenadeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Kryddigt fredagsplock där var och en fyller tortillabröden efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 påse sallad, 65 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 1 dl grovhackad mynta
  • 1 förp mjuka tortillabröd, 340 g
  • Smör till stekning
  • Ev olivolja att pensla bröden med
  • Salt
  • Peppar
  • Tapenadeyoghurt
  • 1 dl grön tapenade
  • 1 dl matyoghurt, 10%
  • Instruktioner

    1. Börja med att röra ihop tapenaden med yoghurt och ställ kallt.
    2. Skär tomaterna i skivor. Skala, halvera och strimla rödlöken.
    3. Lägg tomat, lök och sallad i skålar eller på ett fat. Skala och finriv vitlöken. Smula fetaosten.
    4. Blanda färsen med vitlök, fetaost, mynta, 2 krm salt och 1 krm peppar. Forma till 8 biffar. Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna eller grilla dem ca 4 minuter per sida.
    5. Pensla ev tortillabröden med lite olivolja på varje sida. Stek tortillabröden i en het stekpanna eller grilla någon minut på varje sida.
    6. Fyll tortillabröden med sallad, tomat, rödlök, biff och tapenadeyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben