Mynta- och flädergravad lax

Serverar: 8 portioner

Mynta och fläder är en riktigt lyckad smakkombination till laxen.

Ingredienser

  • 1,2 kg laxfilé, av mittbiten, utan ben
  • 3 msk konc flädersaft
  • 3 msk socker
  • 4 msk salt
  • 2 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 2 dl grovt hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen med skinnsidan neråt på ett fat. Ringla över flädersaften. Blanda socker, salt, peppar och mynta. Strö blandningen över laxen och klappa in den.
    2. Täck med plastfolie och ställ kallt i ett och ett halvt dygn. Vänd laxen ett par gånger undertiden.
    3. Ta upp den och skrapa bort kryddorna. Skär i tunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben