Myntaglaserade lammkotletter

Serverar: 4 portioner

Kotletterna som bräseras i en god sås med mynta och äppelcidervinäger blir en oförglömlig huvudrätt.

Ingredienser

  • 2½ dl myntablad, finhackade
  • 2 tsk strösocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 1 msk majsena
  • 2 msk olivolja
  • 12 lammkotletter
  • Instruktioner

    1. Blanda myntan, socker, vinäger, buljong och majsena i en liten kastrull. Blanda väl.
    2. Hetta upp myntablandningen på medelvärme under omrörning och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen har tjocknat något. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lammkotletterna i omgångar ca 3 minuter på varje sida tills de är väl brynta. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och håll dem varma i ugnen på låg temperatur tills resten av kotletterna är stekta.
    4. Häll myntasåsen i stekpannan när alla lammkotletterna är brynta och hetta upp ca 1 minut under omrörning för att blanda med skyn från lammkotletterna. Vänd kotletterna i såsen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben